Nga Shqipëria Osmane te Shqipëria Evropiane – rrënjët e nje kapërcimi historik

CHF29.90

2 stok

Edhe pse epilogu i luftës së Shqipërisë  Osmane kundër Shqipërisë Evropiane, do të marrë fund në dobi të kësaj të dytës – dhe kjo do të ndodhë pas ndërhyrjes vendimtare të presidentit amerikan Vilson në Konferencën e Paqes në Paris.

Titulli: Nga Shqipëria Osmane te Shqipëria Evropiane – rrënjët e nje kapërcimi historik
Autor: Jusuf Buxhovi
Redaktor biblioteke: Nazmi Rrahmani
Recensentë: Ramadan Musliu
Redaktor teknik: Enver Sylejmani
Kopertinën e punoi: Salih Lutolli
Shtypi: Shtypshkronja Prograf – Prishtinë
Botuese: Shtëpia Botuese “Faik Konica”

Edhe pse epilogu i luftës së Shqipërisë  Osmane kundër Shqipërisë Evropiane, do të marrë fund në dobi të kësaj të dytës – dhe kjo do të ndodhë pas ndërhyrjes vendimtare të presidentit amerikan Vilson në Konferencën e Paqes në Paris.

Kur do të kërkojë që çështja e shqipërisë të ndahet nga ajo e adriatikut, ku ziheshin pazarllëqet midis Italisë dhe Jugosllavisë se kush do të fitonte më shumë nga pogaçja e mbetjeve Austro-Hungareze dhe atyre Osmane në Ballkan – megjithatë, edhe për shumë kohë shteti shqiptar dhe skena e tij e turbullt politike si dhe në përgjithësi çështja shqiptare, nuk do të lirohen nga hija osmane dhe telashet që do t’i vinë në emër të saj.

Kategoritë

Nga Shqipëria Osmane te Shqipëria Evropiane - rrënjët e nje kapërcimi historik