Një dialog i pambaruar

CHF11.90

2 stok

 

Libri’ Një  dialog i pambaruar’ përmban në vetvete dy qëllimet, sjell dialogun e një intelektualeje dhe autoreje nga Tirana, dhe Kim Mehmetit nga Shkupi.

Në  këtë  intervistë -rrëfim do të  lexoni se si Kim Mehmeti erdhi dhe u bë  njeriu pë r të  cilin lindi.Siç ai rrëfen pa asnjë  klishe,i ati do kishte dashur që  i biri të  bëhej hoxhë  ose mjek.Larg çdo parashikueshmërie dhe projektimi prindëror Kim Mehmeti u bë  ai që  lindi.

Është  avangarde të  gjykosh mbi identitetin e shqiptarëve,në  mënyrën si Kim Mehmeti e vendos dhe e përcakton atë .Qëndrimet e Kim Mehmetit për të  dhënat e identitetit shqiptar,janë  qëndrimet e njeriut që  e do atë  që  është  dhe do ta perfeksionojë  atë  që  na është  emëruar ne që  kur lindëm.

Një  përvojë  që  duhet lexuar me doemos në  këtë  rrëfim të  intervistuar.Rrugëtimi që  përvijohet në  këtë  rrëfim është  historia e rrugës së  njeriut,i cili zgjedh kush është  pasi provon të  jetë  shumë  gjëra të  tjera. Në të vërtetë ky dialog i papërfunduar mes Aldës dhe Kimit është edhe portret i përbashkët i dy bashkëbiseduesve të cilët njëri nëpërmjet pyetjeve e tjetri nëpërmjet përgjigjeve, na shpalosin shumë të vërteta për vetveten. Libri përmban parathënie të Grida Dumës.

 

Autore:Alda Bardhyli

Shtëpia botuese:Logos-A

Botuesi:Adnan Ismaili

Kryeredaktor:Husamedin Abazi

Redaktor biblioteke:Muhamed Jashari

Redaktor artistik dhe disenji:Edib Agagjyshi

Redaktor teknik:Halil Berisha

Mbikëqyrës i shtypit:Kemal Ismaili

 

Libri’ Një  dialog i pambaruar’ përmban në vetvete dy qëllimet, sjell dialogun e një intelektualeje dhe autoreje nga Tirana, dhe Kim Mehmetit nga Shkupi.

Në  këtë  intervistë -rrëfim do të  lexoni se si Kim Mehmeti erdhi dhe u bë  njeriu për të  cilin lindi.Siç ai rrëfen pa asnjë  klishe,i ati do kishte dashur që  i biri të  bëhej hoxhë  ose mjek.Larg çdo parashikueshmërie dhe projektimi prindëror Kim Mehmeti u bë  ai që  lindi.

Është  avangarde të  gjykosh mbi identitetin e shqiptarëve,në  mënyrën si Kim Mehmeti e vendos dhe e përcakton atë .Qëndrimet e Kim Mehmetit për të  dhënat e identitetit shqiptar,janë  qëndrimet e njeriut që  e do atë  që  është  dhe do ta perfeksionojë  atë  që  na është  emëruar ne që  kur lindëm.

Një  përvojë  që  duhet lexuar me doemos në  këtë  rrëfim të  intervistuar.Rrugëtimi që  përvijohet në  këtë  rrëfim është  historia e rrugës së  njeriut,i cili zgjedh kush është  pasi provon të  jetë  shumë  gjëra të  tjera. Në të vërtetë ky dialog i papërfunduar mes Aldës dhe Kimit është edhe portret i përbashkët i dy bashkëbiseduesve të cilët njëri nëpërmjet pyetjeve e tjetri nëpërmjet përgjigjeve, na shpalosin shumë të vërteta për vetveten. Libri përmban parathënie të Grida Dumës.

 

 

 

Kategoritë

Një dialog i pambaruar