Një ditë me Profetin sal-lallahu alejhi ve sel-lem

CHF8.90

6 stok

Në vazhdën e ditës së të Dërguarit sal-lallahu alejhi ve sellem dhe ngjarjeve të jetës së tij, gjejmë atë që është përsosmërisht konsistente me përvojën njerëzore, në kontekstin më të gjerë dhe në aspektet e zakonshme. Kështu, do të mund ta shohin shembullin më të afërt te madhështores, njerëzores dhe praktikes:

Titulli: Një ditë me Profetin sal-lallahu alejhi ve sel-lem
Titulli i origjinalit: A day in the life of Muhammad
Autor: Abdulvehab Turejri
Përkthyes: Osman Osmani
Redaktor: Hasan Baftijari
Lektor: Agim Abazi
Radhitja kompjuterike: Bleta Osmani
Faqosja: Furkan ISM
Kopertina: Jusuf Saliu
Shtypi: Furkan Print – Shkup
Botues: Sh. B. Furkan ISM

Në vazhdën e ditës së të Dërguarit sal-lallahu alejhi ve sellem dhe ngjarjeve të jetës së tij, gjejmë atë që është përsosmërisht konsistente me përvojën njerëzore, në kontekstin më të gjerë dhe në aspektet e zakonshme. Kështu, do të mund ta shohin shembullin më të afërt te madhështores, njerëzores dhe praktikes: “Thuaj “SubhanAllah – i Madhërishëm është Zoti im, a mos jam unë tjetër vetëm se njeri, Pejgamber?”“(El-Isra: 93) Ajo çfarë ndodhte në një  ditë, jo doemos ndodhte çdo ditë. Megjithatë, vlera e tyre e përgjithshme, na e jep për së afërmi një panoramë të asaj që ndodhte në një ditë të jetës së tij, sal-lallahu alejhive sel-lem.

Në ditën e tij, çdo çast është i begatë. Asnjë sekondë nuk tretet, nuk humbet kot. Marrëveshjet me vetë jetën bëheshin në çdo sekondë në shtëpinë e ti, në xhami, nëpër rrugicat e Medinës, në shtëpitë e shokëve të tij, në rrogozin e fortë ku ai ulej, gjatë ngrënies së ushqimit, në shtrat dhe kur bëhej gati për të fjetur.

Kategoritë

Një ditë me Profetin sal-lallahu alejhi ve sel-lem