Një këngë shiu

CHF7.90

5 stok

Rrugëtimin e vazhdojmë me të njëjtën këngë, me një këngë shiu. Qoftë edhe nëse jeni të vetëdijshëm për këtë apo jo, qoftë nëse na kujtohet apo jo, vazhdimisht jemë në kërkim të një gjëje të humbur. Ç’kemi humbur; atë që e kemi gjetur dikur; që e kemi humbur sërish, që e kemi gjetur sërish dhe na ka humbur edhe njëherë?..

Titulli: Një këngë shiu
Titulli i origjinalit: Bir Yağmur Türküsü
Autorë: Hüseyin Su
Përktheu nga Turqishtja: Emir Hukallo
Redaktor gjuhësor:  Musa Bushrani
Dizajni: Avni Gashi
Faqosja: Bashkim Avdiu
Botues: Shtëpia Botuese Fleta

Rrugëtimin e vazhdojmë me të njëjtën këngë, me një këngë shiu. Qoftë edhe nëse jeni të vetëdijshëm për këtë apo jo, qoftë nëse na kujtohet apo jo, vazhdimisht jemë në kërkim të një gjëje të humbur. Ç’kemi humbur; atë që e kemi gjetur dikur; që e kemi humbur sërish, që e kemi gjetur sërish dhe na ka humbur edhe njëherë?..

Gjësendi që s’ia dinim vlerën kur i gjetëm, që s’mund t’ia dalim pa to kur i humbim dhe që e kemi humbur edhe veten?.. Kur e kemi humbur lirinë në duar të habisë: liria jonë, pamundësia për të qëndruar me veten, a nuk është mosndarje e kohës dhe hapësirës për veten? Si nga aspketi i mendimit apo jetës, tërësisht i kemi humbur hapësirat e privatësisë!..

A s’është errësirë pjesa tjetër që mbetet pas saj? Një zbrazëtirë e errët ku njeriu, përpjekjet njerëzore dhe veprat e tyre, largohen nga aspekti i perceptimit dhe nga largohen nga kujdesi që duhet t’ju kushtohet. Rënie e vazhdueshme në errësirë, ku humben të gjitha parametrat… Gjendja e njeriut kur lirohet dhe i mbyll sytë, heqja dorë nga vetëdija për përgjegjësinë dhe ngarkesën që e ka, lihen mënjanë dhe përjetohet kënaqësia e tërë kësaj. Ai shpërthim nga gëzimi i asaj kënge të shiut dhe mashtrimi…

Kategoritë

Një këngë shiu