OD – Junusi Ynë

CHF13.90

2 stok

Titulli: Junusi ynë
Origjinali: Bir Yunus
Autori: İskender Pala
Shqipëroi: Armelinda Caka
Shtëpia botuese: Fan Noli

Fragment nga libri :
E di,
“Ne u larguam nga kjo krahinë,
Të fala atyre që mbetën”, pati thënë…
E di përsëri,
“Të fala atyre që bëjnë dua të hairit për ne.” Pati thënë…
Edhe e di që pas natës që shkoi tek e Dashura, emri i tij qarkullon nga gjuha në gjuhë,
Dashuria e tij nga zemra në zemër…
Tani dikush i thotë atij Junusi i Dashuruar,
Dikush i thotë Junusi i Shkretë, le të thonë.
Ose Junusi Dede, Tapduk Junus, Meskin Junus…
Dervish Junus… Le të jetë edhe le ta thonë.
Dhe në vendet turke, atë e thërrasin më tepër “Junusi ynë”. E di…

 

Kategoritë

Junusi ynë

OD - Junusi Ynë