Omar El Muhtari – Heroi Legjendar

CHF2.50

2 stok

Historia ka vërtetuar se dëshira e popujve për liri nuk mund të shtypet. Po ashtu ka vërtetuar se mbi popujt që kërkojnë lirinë nuk ka efekt makineria ushtarake dhe forca e armëve. Ky hero legjendar është shembulli më i lartë i vetmohimit dhe sakrificës dhe i luftës në rrugë të Allahut. Hisotoria e këtij komandanti legjendar duhet të lexohet nga të gjithë dhe tu kumtohet të tjerëve. Ky libër vjen në një version të shkurtër dhe të thjeshtë për tu lexuar. Në fillim të shekullit XX ky është nga të vetmit komandat musliman që ka shpallur një luftë të shenjtë ndaj okupatorit të vendit të tij dhe nuk u rrëzua kurrë. Megjithësë armiqt e tij arritën ta varnin, nuk arritën që ta shuajnë kryengritjen dhe luftën që ai nisi.

Titulli: Omar El Muhtari – Heroi Legjendar
Autori: Dr. Muhammed Musa Sherif
Përktheu: Gentian Bodlli
Redaktoi: Enis Koliqi
Korrektoi: Jolanda Lila
Dizajni grafik: Aurora Shehu
Botoi: AIITC

Historia ka vërtetuar se dëshira e popujve për liri nuk mund të shtypet. Po ashtu ka vërtetuar se mbi popujt që kërkojnë lirinë nuk ka efekt makineria ushtarake dhe forca e armëve. Ky hero legjendar është shembulli më i lartë i vetmohimit dhe sakrificës dhe i luftës në rrugë të Allahut. Hisotoria e këtij komandanti legjendar duhet të lexohet nga të gjithë dhe tu kumtohet të tjerëve. Ky libër vjen në një version të shkurtër dhe të thjeshtë për tu lexuar. Në fillim të shekullit XX ky është nga të vetmit komandat musliman që ka shpallur një luftë të shenjtë ndaj okupatorit të vendit të tij dhe nuk u rrëzua kurrë. Megjithësë armiqt e tij arritën ta varnin, nuk arritën që ta shuajnë kryengritjen dhe luftën që ai nisi.

Kategoritë

Omar El Muhtari - Heroi Legjendar