Personaliteti i muslimanit sipas Profetit a.s.

CHF5.90

2 stok

Sa lumturi e madhe është të jesh ymet i tij… Të lumtur janë ata që e mbushin zemrën me dashurinë e tij… E duam shumë Profetin tonë… Pasi dielli i Islamit lindi me të. Me dritën e tij, me Kuranin që na solli, u ndriçua bota jonë shpirtërore. Shpirtrat e etur i ujiti me ujëvarat e besimit.

Titulli: Personaliteti i muslimanit sipas Profetit a.s.
Përgaditën: Harun Kërkëll, Mahmut Sami Kanbash
Përkthyes: Evans Drishti
Drejtor & Kryeradaktor: Alban Kali
Redaktor: Zija Vukaj
Lektor: Albri Brahusha
Redaktore gjuhësore: Dr. Irida Hoti
Dizajn – Grafik: Bledar Xama
Përktheu: Evans Drishti
Redaktor: Alban Kali
Formati: 6 x 6
Faqe: 82
Botues: Progresi Botime

Sa lumturi e madhe është të jesh ymet i tij… Të lumtur janë ata që e mbushin zemrën me dashurinë e tij… E duam shumë Profetin tonë… Pasi dielli i Islamit lindi me të. Me dritën e tij, me Kuranin që na solli, u ndriçua bota jonë shpirtërore. Shpirtrat e etur i ujiti me ujëvarat e besimit.

Edhe armiqtë e admiruan personalitetin e tij. Kaq shumë e deshën sahabët, saqë e ndoqën atë si të ndiqnin gjurmët e mbetura mbi dëborë. Çdo fjalë të tijën ata e morën si urdhëresë dhe e çuan në vend. E morën shembull në çdo sjellje dhe në çdo vepër të tij. Për të sakrifikuan çdo gjë: shtëpitë, bahçet madje dhe vetet e tyre. Sahabët morën prej tij dritën e jetës, duke u bërë yje udhërrëfyes për mbarë njerëzimin.

Kategoritë

Personaliteti i muslimanit sipas Profetit a.s.