Përtej Jerusalemit 

CHF14.00

4 stok

Është një e vërtetë e pamohueshme që Jerusalemi është Qytet i Shenjtë për tri fetë. Ndërkaq, unë synoj që duke iu përqasur historive të Profetëve te cilët i brendashkruhen këtij qyteti, t’i hedh një vështrim të freskët domethënies së jeruzalemit për muslimanët. Kurani thotë se Islami është feja e mbarë njerëzimit, dhe unë besoj se Jerusalemi është çelësi për të kuptuar vërtetësinë e këtij pohimi.

Category:

Titulli: Përtej Jerusalemit
Autorë: Peter Stockton
Përktheu: Nermin Begzade
Redaktoi: Rezart Beka

Është një e vërtetë e pamohueshme që Jerusalemi është Qytet i Shenjtë për tri fetë. Ndërkaq, unë synoj që duke iu përqasur historive të Profetëve te cilët i brendashkruhen këtij qyteti, t’i hedh një vështrim të freskët domethënies së jeruzalemit për muslimanët. Kurani thotë se Islami është feja e mbarë njerëzimit, dhe unë besoj se Jerusalemi është çelësi për të kuptuar vërtetësinë e këtij pohimi.

Autori i këtij teksti, Peter Stockton, duket se e ka lidhur fatin e vet me atë te qytetit të Jerusalemit që ne rininë e tij të hershme. Lidhja e tij e natyrshme shpirtërore si besimtar me Tokën e Shenjtë, nis e bëhet gjithnjë e me materiale ne një ndërmarrje të filluar ne pozitat e një turisti të rastësishëm, ndërmarrje e cila e shpie pandalshëm autorin të marre forme më tej si aktivist, arsimtar e bashkëshort, gjithnjë duke vazhduar të kërkojë nivele të reja ne të vërtetat e kësaj Toke. Qasjet origjinale të autorit, bazuar fillimisht në përsosjen evolutive të dashurisë se tij mbi Jeruzalemin, nga përmasa biblike, më tej ne atë kuranore, i japin përvojës se tij një ngjyre sa personale, po aq universale, analizës se tij një ritëm Poetik, me tepër se teologjik, duke na transportuar përtej Jerusalemit literalist, tribal, politik, konfesional, drejt një Jerusalemi të zemrave të pajtuara nën vullnetin e Zotit.

Kategoritë

Përtej Jerusalemit