Princi-Sundimtari

CHF12.90

2 stok

Një botim i ri i veprës klasike “Sundimtari” (Princi) i autorit politikan Nicola Makiaveli, shoqëruar me një material gjykimesh mbi autorin nga personaliteti italian i shekullit 19, Ugo Foskolo, vjen i përkthyer dhe i pajisur me shënime nga Qemal Velija. Makiaveli dhe vepra e tij kanë hyrë në fondin klasik të literaturës politike dhe doktrinare dhe kanë ngjallur debat të madh në botën studimore për shkak të parimeve realiste të tij të administrimit dhe qeverisjes. Shënimet që shoqërojnë botimin kanë shërbyer për të saktësuar mjaft koncepte që janë trajtuar në punimin e Makivaelit, ndërsa gjykimet e Foskolos i kanë dhënë një përmasë të re librit, pasi ai ka bërë një analizë të qëndrimeve të shumë autorëve të mëdhenj për tre shekuj mbi Nikolo Makiavelin.

Autori:Nicola Makiaveli

Shtëpia botuese:Reklama

Përktheu:Qemal Velija

Numri i faqeve:144

Një botim i ri i veprës klasike “Sundimtari” (Princi) i autorit politikan Nicola Makiaveli, shoqëruar me një material gjykimesh mbi autorin nga personaliteti italian i shekullit 19, Ugo Foskolo, vjen i përkthyer dhe i pajisur me shënime nga Qemal Velija. Makiaveli dhe vepra e tij kanë hyrë në fondin klasik të literaturës politike dhe doktrinare dhe kanë ngjallur debat të madh në botën studimore për shkak të parimeve realiste të tij të administrimit dhe qeverisjes. Shënimet që shoqërojnë botimin kanë shërbyer për të saktësuar mjaft koncepte që janë trajtuar në punimin e Makivaelit, ndërsa gjykimet e Foskolos i kanë dhënë një përmasë të re librit, pasi ai ka bërë një analizë të qëndrimeve të shumë autorëve të mëdhenj për tre shekuj mbi Nicolo Makiavelin.

Kategoritë

Princi-Sundimtari