Pse jemi kështu siç jemi, polemika-analiza-dëshmi

CHF16.00

1 stok

Sa të kërset pushka midis nesh, kurr i huaji prej qafe s’ka me na u hjekë.(Xhemajl Obria)

Category:

Titulli: Pse jemi kështu siç jemi, polemika-analiza-dëshmi
Autorë: Shefqet Jashari Strofci
Redaktor: Arbër Ahmetaj
Recensentë: Avdyl Gërvalla, Gani Geci
Kopertina: Fahredin Spahija
Botues: Mërgimi, Prishtinë 2002

Sa të kërset pushka midis nesh, kurr i huaji prej qafe s’ka me na u hjekë.(Xhemajl Obria)

Në librin ’’Pse jemi kështu siç jemi- polemika-analiza-dëshmi’’  i kam prekur disa nga shkaqet që na kanë sjellë në këtë gjendje të mjerë, në këtë gjendje në të cilën nuk është e qartë se kah po shkojmë si popull dhe si komb. A do ta marrin rrugën e përparimit, sukseseve dhe realizimit të synimeve tona kombëtare, apo do të  vazhdojmë rrugën e deritashme të mossukseseve dhe dështimeve mëvaret nga shumë faktorë.  Por, një gjë që do të na ndihmonte për ta marrë rrugën e sukseseve, rrugën e përparimit  dhe shpëtimit, e jo rrugën që na shpie në  humnerën që na e kanë përgaditur armiqët tanë nepërmjet bajraktarëve të ’’farës ruse’’, do të ishte gjetja e përgjigjeve të sakta  për këto dy pyetje: Pse jemi kështu siç jemi,  dhe ç’ka mund të bëjmë që të mos jemi kështu siç jemi? Vetëm atëherë kur shkenca jonë do të arrijë t’i gjejë shkaqet se pse jemi kështu siç jemi, dhe të shtrojë detyra të qarta se çka duhet të bëjmë si individë dhe shoqëri që të mos jemi kështu siç jemi, do të plotësohen parakushtet për gjetjen e mënyrës për bashkimin e të gjitha forcave tona intelektuale, njerëzore dhe politike të pa infektuara nga ’’egjra komuniste’’, për t’i luftuar shkaqet dhe pasojat që kombin tonë e vunë në shtratin e të sëmurit kronik, do të plotësohën kushtet dhe rrethanat që çojnë në realizimin e synimeve tona madhore kombëtare.

Kategoritë

Pse jemi kështu siç jemi, polemika-analiza-dëshmi