Rinia e përkushtuar ndaj Zotit

CHF24.90

1 stok

Profeti a.s. thotë: “Ditën e Kiametit asnjë rob nuk do të bëjë qoftë edhe një hap pa u pyetur se ku e ka kaluar jetën e tij, se çfarë ka bërë me dijen e tij, se ku e ka fituar dhe shpenzuar pasurinë e tij dhe se ku e ka konsumuar trupin e tij.” (Tirmidhi, Kiamet, 1/2417)

Titulli: Rinia e përkushtuar ndaj Zotit
Titulli i origjinalit: Hakk’a Adanmiş Gençlik
Auto: Osman Nuri Topbash
Përktheu: Artur Tagani
Redaktor: Ilir Hoxha
Design: Bledar Hoxha
Botues: Progresi Botime

Profeti a.s. thotë: “Ditën e Kiametit asnjë rob nuk do të bëjë qoftë edhe një hap pa u pyetur se ku e ka kaluar jetën e tij, se çfarë ka bërë me dijen e tij, se ku e ka fituar dhe shpenzuar pasurinë e tij dhe se ku e ka konsumuar trupin e tij.” (Tirmidhi, Kiamet, 1/2417)

“Allahu i Madhëruar e do të riun e pjekur, që nuk sillet si fëmijë, që është drejtuar kah e mira dhe ka braktisur dëshirat e kënaqësitë (e ulëta të egos).” (Ahmed, IV. 151.)

“Është e vështirë t’i vlerësosh këto dy gjëra pa i hu mbur ende: Njëra është shëndeti dhe tjetra është rinia.” -Aliu (r.a.)

Rinia është thesari i jetës së njeriut. Kush e kalon rininë duke u zbavitur, e kalon pleqërinë duke qarë!

“Nëse luanët nuk e shkruajnë vetë historinë e tyre, janë të detyruar të besojnë tregimet e gjahtarëve.”

Dallimi i vetëm mes popujve sundues dhe të sunduar, është si një gram, i cili e bën njërën anë të peshores më të rëndë se tjetra. Nëse ke një grusht njerëzish të edukuar, je popull sundues, nëse jo, je i sunduar…”

Kategoritë

Rinia e përkushtuar ndaj Zotit