Rruga e priftit në Islam

CHF8.00

3 stok

Në kohën kur në Europë Kisha ishte në kulmin e inkuzicionit dhe të krishterët në Spanjë sapo i kishin vrarë e masakruar muslimanët, një prift spanjoll pranon Islamin. Duket e habitshme por kështu është. Ish prifti, Anselm Tormedi, që pasi pranoi islamin u quajt Abdullah Terxhuman, ka lindur në Palma de Majorka, në Spanjë. Pasi kreu shkollimin dhe pas një aktiviteti të gjatë si klerik në vitin 1420 ai pranoi islamin. Në këtë vepër ai flet për jetën e tij dhe si kapërceu në islam. Po ashtu në mënyrë kritike ai trajton edhe disa koncepte mbi krishtërimin.

Category:

Titulli: Rruga e priftit në Islam
Autori : Abdullah Et Terxhuman
Përktheu: Shaqir Ismaili
Redaktura gjuhësore: Prof. Islam Dizdari
Redaktura teknike: Fahrudin Ismaili
Dizajni i kopertinës: Denisa Fetahoviq
Boton: El-Kelimeh, Novi Pazar

Në kohën kur në Europë Kisha ishte në kulmin e inkuzicionit dhe të krishterët në Spanjë sapo i kishin vrarë e masakruar muslimanët, një prift spanjoll pranon Islamin. Duket e habitshme por kështu është. Ish prifti, Anselm Tormedi, që pasi pranoi islamin u quajt Abdullah Terxhuman, ka lindur në Palma de Majorka, në Spanjë. Pasi kreu shkollimin dhe pas një aktiviteti të gjatë si klerik në vitin 1420 ai pranoi islamin. Në këtë vepër ai flet për jetën e tij dhe si kapërceu në islam. Po ashtu në mënyrë kritike ai trajton edhe disa koncepte mbi krishtërimin.

Kategoritë

Rruga e priftit në Islam