Shqipëria dhe shqiptarët 4

CHF21.90

S’ka stok

Ndërsa vëllimi 4 i Serisë “Shqipëria dhe shqiptarët” e hulumtuesit Gent Ulqini, sjell të dhënat e mbledhura në një literaturë të bollshme mbi kolonitë shqiptare jashtë vendit, duke u fokusuar më tepër tek Arbëreshët e Italisë dhe tek Arvanitët e Greqisë.

Titulli: Shqipëria dhe shqiptarët
Autor: Gent Ulqini
Shtëpia Botuese: Reklama

Vendosja e tyre apo rrënjësia e tyre në ato territore, karakteristikat, zakonet, shtrirja, identiteti etnik, janë hulumtuar ndër dhjetra autorë që janë marrë apo që i kanë përmendur ata.

Ndërkohë një fokus i veçantë i është dhënë edhe kontributit të arbëreshëve dhe kolonive shqiptare në lëvrimin e çështjes dhe të kulturës kombëtare shqiptare, si dhe rëndësia e arvanitëve në shtetbërjen e Greqisë moderne. Një seri fotosh dokumentare ilustrojnë të dhënat shkrimore të këtij vëllimi.

Kategoritë

Shqipëria dhe shqiptarët

Shqipëria dhe shqiptarët 4

CHF21.90