Të Dërguarit e Allahut

CHF29.90

S’ka stok

Jeta jonë vazhdimisht ndjen etje dhe mall të zhuritur për Yjët (të dërguarit e Allahut) të cilët ndriçojnë pa e djegur askënd e njëkohësisht pa u djegur as vetë. Yjët që dritën e tyre e marrin nga Drita e qiejve dhe e tokës – I Lartësuar qoftë në Madhërinë e Tij.

Titulli: Të Dërguarit e Allahut
Titulli në origjinal: أنبياءالله
Autor: Ahmed Behxhet
Boton: Kryesia e Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës
Shtëpia botuese “Dituria Islame”
Biblioteka “Histori dhe civilizim islam”
Për botuesin: Mr. Naim Tërnava
Përktheu dhe përshtati: Sabri Bajgora
Redaktor: Ahmet Sadriu
Lektor: Mr. Ferid Selimi
Korrektor: Sabri Bajgora
Ballina: Bashkim Mehani
Operator në kompjuter: Nuhi Simnica
Shtypi: “Koha” – Prishtinë

Jeta jonë vazhdimisht ndjen etje dhe mall të zhuritur për Yjët (të dërguarit e Allahut) të cilët ndriçojnë pa e djegur askënd e njëkohësisht pa u djegur as vetë. Yjët që dritën e tyre e marrin nga Drita e qiejve dhe e tokës – I Lartësuar qoftë në Madhërinë e Tij.

Rreth ndodhive të pejgamberëve janë shkruar shumë libra nga pena të ndryshme islame. Ajo që është e re në këtë libër, është qasja dhe mënyra e të paraqiturit e këtyre ngjarjeve nga këndvështrimi i vrojtimit dhe i ndjenjës së veçantë të qëllimit të ngjarjes, krahas ndjenjës shpirtërore që mbizotëron ndaj pikëpamjes së përgjithshme. Ky libër nuk është histori që përcjell rrëfimet e pejgamberëve me indiferentizëm të ftohtë e as stërzgjatje tradicionale në muzeun e kujtimeve të vjetra fetare, por është nxitje për rizgjim të udhëtarëve të përhershëm tek Allahu, duke filluar me Ademin a.s. e për të përfunduar me më të madhin prej tyre – Muhamedin a.s.

Kategoritë

Të Dërguarit e Allahut

CHF29.90