Të krijoj një njeri

CHF8.00

8 stok

Një Dramë e shkëlqyer nga autori i mirënjohur turk i cili në Turqi mban titullin Mbret i Poetëve.

Titulli: Të krijoj një njeri
Titulli i origjinalit: Bir Adam Yaratmak
Autor: Nexhip Fazëll Kësakyrek
Përkthyes nga Turqishtja: Mr. Rejhan Neziri
Për botuesin: Adnan Ismaili
Boton: Logos – A, Shkup
Kryeredaktor: Husamedin Abazi
Redaktor gjuhësor: Fatmire Ajdini – Hoxha
Redaktor artistik dhe dizajni: Edib Agagjyshi
Redaktor Teknik dhe faqosës: Azem Zaimi
Mbikëqyrës i shtypit: Immer Goxhufi
Përgaditja kompjuterike: Focus Pro – Shkup
Shtypi: Focus Print – Shkup

Një Dramë e shkëlqyer nga autori i mirënjohur turk i cili në Turqi mban titullin Mbret i Poetëve.

Në bregun anadollak të Bosforit, gurishta e një vile të madhe. Përballë dhe në mes të skenës, një derë qelqi që hapet drejt skelës. Në të djathtë e në të majtë të derës, dy dritare në formë rombi e me kangjella të hekurta; në të djathtë e në mes, shkallët me dy anë që dalin në katin e epërm.

Midis dy anëve të shkallëve, një hyrje që lidhet me kopshtin. Në të majtë, dy dyer larg njëra-tjetrës. Në mes të dy dyerve, një tavolinë renesanse mbi të cilën ndodhen çajnikët. Në çdo anë, kolltukë e karrige prej hasre. Në mes, një tryezë e madhe e rrumbullakët prej mahagoni në stilin anglez. Në tavan, një llambadar i kris taltë që lëshohet drejt mesit të tryezës. Në mure, tek-tuk ndonjë pikturë me ngjyra vaji. Përmes derës krahëhapur duket deti i trazuar dhe brigjet e Rumelisë.

Më shumë lexoni librin e kësaj drame të shkëlqyer.

Kategoritë

Të krijoj një njeri