Testamenti

CHF6.00

S’ka stok

Ne ju paraqesim një shembull të qartë nga Sherijati Islam që t’ju tregojmë se si përbëhet një testament legal nga çdo musliman që është i kënaqur me Allahun, subhanehu ue teala, si Zot të tij, me Islamin si fe të tij dhe me Muhamedin, s.a.v.s., si lajmëtar të fesë së tij dhe pejgamber të Allahut.

Category:

Titulli: Testamenti
Titulli i origjinalit: Terstament
Përktheu nga gjuha boshnjake: Liridona Adili
Autorë: Abdullah ibën Abdulaziz
Për botuesin: Arben Idrizi
Redaktura gjuhësore: Besnik Hamiti
Realizimi kompjuterik: Besnik Hamiti
Botues: Sh. Q. Klubi Studentor
Shtypi: Focus Print

Ne ju paraqesim një shembull të qartë nga Sherijati Islam që t’ju tregojmë se si përbëhet një testament legal nga çdo musliman që është i kënaqur me Allahun, subhanehu ue teala, si Zot të tij, me Islamin si fe të tij dhe me Muhamedin, s.a.v.s., si lajmëtar të fesë së tij dhe pejgamber të Allahut.

Me termin “El-Vasijë’ (testament) mendohet në: Instruksionet e testamentit që japin të drejta obligative për të ndjerin, i cili quhet “EI-Musi” (shkruajtësi i testamentit, testamentari) dhe që si- gurojnë se kërkesat e tij do të realizohen gjatë vdekjes se tij dhe pas varrimit të tij.

Në lidhje me këtë janë edhe disa terme tjera legale që kanë të bëjnë me përzierjen e të huajve; për shembull, termi El-Musi (testamentari) emëron personin i cili len testament duke kërkuar nga ata që i udhëheqin punët e tij, t’i realizojnë kërkesat e testamentit të tij pas vdekjes se tij. Ai ka të drejtë që gjatë jetës se tij, t’i heqë apo t’i ndryshojë kërkesat e tij ashtu siç ai dëshiron….Për më shumë lexone librin…..

Kategoritë

Testamenti

CHF6.00