Tri vite të gjata në Saraj

CHF16.90

2 stok

Kur lexojmë ngjarjet e transmetuara nga burime të pasura na dalin para syve me të gjitha detajet situata depresive
ku kishte rënë e gjithë bota dhe Perandoria Osmane në shekullin XVII. Kjo gjë bën që lexuesi të ketë mundësinë për të parë nga afër marrëdhëniet politike, administrative dhe personale në qendrën e administratës osmane.

Titulli : Tri vite të gjata në saraj
Autori: Orhan Sakin
Botuesi: Shtëpia botuese “Fan Noli”
Përkthyesi: Jonida Ilhan

Kur lexojmë ngjarjet e transmetuara nga burime të pasura na dalin para syve me të gjitha detajet situata depresive
ku kishte rënë e gjithë bota dhe Perandoria Osmane në shekullin XVII. Kjo gjë bën që lexuesi të ketë mundësinë për të parë nga afër marrëdhëniet politike, administrative dhe personale në qendrën e administratës osmane. Nga ana tjetër, së bashku me degjenerimin e elitës drejtuese që kishte në dorë fuqinë politike dhe administrative osmane dhe përkeqësimin e administratës, pavarësisht kalimit të shekujve mund të shohësh akoma gjurmët e konflikteve dhe grupimeve fetare dhe politike në Turqi. Ndoshta më e rëndësishmja ndër të gjitha këto është se duke lexuar ngjarjet e kësaj periudhe historike, njeh njerëzit me ambiciet, frikën, lumturinë dhe mërzinë e tyre, si dhe arrin të kapësh e të mësosh kodet e udhëheqjes së shtetit dhe popujve, nga e kaluara në ditët tona.

Kategoritë

Tri vite të gjata në Saraj

Tri vite të gjata në Saraj