Tulipani i Stambollit

CHF19.90

2 stok

Bashkë me tulipanin, realitet e hidhura përnjëherësh shndërrohen në ëndrra të lumtura, hekuri i ndryshkur në argjende të shndritshme, shikimet e ashpra në buzëqeshje të ëmbla; bashkë me tulipanin, brenda meje jeton një e dashur, për hir të së cilës jeta sakrifikohet. Tulipani është kurorë mbi mua dhe unë jam nevojtar për të. Një Stamboll porsi një ëndërr, një lule, e cila është bërë shkak për intrigat ndërshtetërore, një histori Osmane me mesazhe e përfytyrime të pasura, saraji dhe aristokracia për të cilën gjithmonë ngjallet kuriozitet, populli i varfër, i cili arrin deri në kryengritje me shfrenimin e tij, një dëfrim dhe një botë kënaqësie që nuk njeh kufi, një histori e thellë dashurie mes të gjitha këtyre dhe një vrasje e tmerrshme… Një ndjekje që të lë pa frymë, një aventuë entuziaste….

Titulli: Tulipani i Stambollit
Autori: Iskeneder Pala
Përktheu: Florida Kulla
Botuesi: Shtëpia Botuese “Fan Noli”

Bashkë me tulipanin, realitet e hidhura përnjëherësh shndërrohen në ëndrra të lumtura, hekuri i ndryshkur në argjende të shndritshme, shikimet e ashpra në buzëqeshje të ëmbla; bashkë me tulipanin, brenda meje jeton një e dashur, për hir të së cilës jeta sakrifikohet. Tulipani është kurorë mbi mua dhe unë jam nevojtar për të. Një Stamboll porsi një ëndërr, një lule, e cila është bërë shkak për intrigat ndërshtetërore, një histori Osmane me mesazhe e përfytyrime të pasura, saraji dhe aristokracia për të cilën gjithmonë ngjallet kuriozitet, populli i varfër, i cili arrin deri në kryengritje me shfrenimin e tij, një dëfrim dhe një botë kënaqësie që nuk njeh kufi, një histori e thellë dashurie mes të gjitha këtyre dhe një vrasje e tmerrshme… Një ndjekje që të lë pa frymë, një aventuë entuziaste….

Kategoritë

Tulipani i Stambollit