Vaj Hudhre ( Garlic Oil 30 ml )

CHF5.90

S’ka stok

Vaji i hudhrës përmison qarkullimin e gjakut, ul vjamrat e gjakut, shërben si ilaq për kalqifikimin e arterieve, shërben për mjekimin e Astmes, për shërimin e xhepave të hundës kur acarohen, është Anti-oksidant dhe pastron trupin, ul sheqerin në përgjithësi e në gjak në veqanti, pastron dhe liron zorrët nga parazitet.

Category:

Emri latin: Diallyl Disulfide
Karakteristika: 100% Natyral

Vaji i hudhrës është pregatitja më e vjetër e fabrikuar dhe është bërë që prej 70 vitesh, vaji derivohet nga avujt e hudhrës së shtypur dhe copëtuar me inkubacion në vajin e perimeve.

Veti të dobishme:

Shërben si antibiotic, antivirus, përdoret për të rritur sistemin imunitar dhe ul nivelin e sheqerit në gjak, ndihmon në uljen e kolesterolit dhe triglicerideve të cilat ngurtësojnë arteriet dhe mpiksin gjakun, vaji i hudhëres përmban vajra nga lënda e Agjoenës dhe Allicinës që janë dy lënd tepër të efektshmë tek hudhra dhe që kanë karakteristika Mjekuese dhe të veqanta për erën e saj,
ato dalin prej lëndës së Lajnës, siq del edhe enizma e Lalinezit,që janë lëndë që gjenden tek thelpinjët e Hudhrës, hudhra është një ilac që i shërben sipas një studimi 549 sëmundjeve, ku ndër më të rëndësishmet janë Klasifikimi i arterieve, Kanceri, Astma, Sëmundjet e Zemres, Diabeti, Yndyra në Gjak,
hudhra gjithashtu shërben për përmisimin e potences seksuale tek njëriu dhe rrit imunitetin e tij, ajo (hudhra) shërben kundër Influenzës,Mikrobeve, Infektimi fungal të lëkurës, Terbukulozi, Parazitët e zorrëve etj, po ashtu ul Kolesterolin në gjak, ul tensionuin dhe është e dobishme në lehtsimin e arterioslerozës,
vaji i hudhrës është antibiotik i shumëpërdorimshëm. I dobishëm pëer qerenë, sëmundjet e lëkurës dhe prostaten, ai mbron enet e gjakut dhe zemren, kontribuon në tensionin normal të gjakut, duke e mbajtur atë në kufirin e normales, normalizon kufirin e kolesterolit në gjak, mbron muret e eneve të gjakut, pengon formimin e topthave të gjakut dhe gelqerimin e eneve të gjakut, nxit dhe e rrit qarkullimin e gjakut nëe organizem. Vaji i hudhres është antibaktierologjik, ai perdoret kundër herpesve në zorrë, kunder paraziteve, zhduk parazitet në zorrë si tenia, oksiuret dhe askaridet.
Forcon tretjen dhe perterin floren e zorrëve. Ndihmon ngercet e stomakut, nxit oksigjen në organizem, ndihmon punen e melcisë dhe organeve endokrine, rrit imunitetin e organizmit, vaji i hudhres keshillohet të merret në mase mbi moshen 50 vjec, sepse kontribuon në mbajtjen e vitalitetit dhe shendetit në pergjithesi të organizmit,
personat diabetike duhet ta perdorin patjeter këtë vaj, sepse ndihmon shumë deri te diabeti i tipit, hudhra në formen e vajit ose pluhurit ka nje lloj mbeshtjellese të vecantë qe i reziston lëngut të stomakut, kjo mbeshtjellese shkrihet vetem në zorren e holle, e cila më vonë e absorbon dhe ndikon ne pengimin e eres jo te kendshme gjate frymemarrjes dhe djersitjes.

Përbërist e vajit të Hudhëres:

1. Allicinë
2. Diallyl Disulfide P, Mn, Mg, Fe, Ca, Cu
3. Vajra ecenciale të kualitetit më të lart
4. Germanjum
5. Sonjum Kibriti, Zn
6. Vitaminat, C, B1, B2 dhe A

Përdorimi në shembuj suksesi:

Janë kryer më shumë se 25 studime nga viti 1979 deri në vitin 1998 mbi 1920 persona dhe është vënë re se vaji i hudhrës ul kolesterolin (kiselinen) deri në masën 9-12% dhe presionin -10%. Vaji ka një arom më të butë se ajo e hudhrës që konsumohet në mënyr natyrale.
Kërkuesi Cay dhe disa kërkues të tjerë vunë re në vitin 1985 se ecenca e nxjerrë nga thelpinjtë e hudhrës reagon kundër virusit të influenzës, sepse ajo përbehet nga një përqëndrim shumë i lart i allicinës që është një antibiotik shumë i mirë kundë viruseve. Kjo i kushtohet ndikimit që ka acidi nuklerik DNA-RNA mbi virusin, i cili parandalon rritjen e mikrobeve duke përfshirë edhe mykobakterien e turekulozit dhe është i dobishëm për pastrimi e zorrëve nga parazitër (infeksjonet).
Studimet moderne vërtetjnë ekzistencën e një lidhjeje mes yndyrave të ngopura shtazore dhe përqondjes së kolesterolit në gjak, sëmundjes së insufiqencës së artierieve koronare dhe marëdhënies që lidh mes kolesterolit, kalqifiktimit të arterieve dhe sëmundjes së zemrës.
Në Japoni profesor Nishino dhe një grup tjetër studiuesish në Fakultetin e Mjeksisë, dega e Biokimisë në vitin 1993 vuri re një ulje të aktivitetit të etapës së kancerit përmes paksimit të lidhjes mes lëndës kanceroze me acidin nuklerik DNA të gjirit (DMBA0DNA) me një përqindje 23-46% sipas radhës.
Në Gjermani, doktro Satargady dhe të tjerë pranuar në vitin 1993 se hudhra luan një rol të madh në forcimin e imunitetit tek kafshët eksperimentale.
Njerezit qe konsumojne vajin e hudhres jane me pak te prekur nga semundja e ulçeres ne stomak. Ajo ka veti dezinfektuese.

DOBITË:

Vaji i hudhrës përmison qarkullimin e gjakut, ul vjamrat e gjakut, shërben si ilaq për kalqifikimin e arterieve, shërben për mjekimin e Astmes, për shërimin e xhepave të hundës kur acarohen, është Anti-oksidant dhe pastron trupin, ul sheqerin në përgjithësi e në gjak në veqanti, pastron dhe liron zorrët nga parazitet.

PËRDORIMI:

Një lugë e vogël kafeje në mëngjes dhe në mbrëmje, mund të përdoret bashkë me sallata ose të përzihet me vajin e ullirit.

Kategoritë

Vaj Hudhre ( Garlic Oil 30 ml )

CHF5.90