Vaj i Jojobes Hemani 30 ml. – Hemani Jojoba Oil

CHF5.90

15 stok

Vaji i Jojobës dallohet për forcën e tij për të aktivizuar proçeset e ndërtimit të qelizave në lëkurë, rregullon mekanizmin e ekulibrit të lagështisë dhe siguron një mbrojtje natyrale kundër faktorëve të jashtëm si p.sh: nxehtësia, lagështia dhe pluhurat. Gjithashtu ky vaj konsiderohet një lëndë natyrale për një numër të ndryshëm bakteriesh dhe mukozash.

1- Ndihmon për qetësimin dhe largimin e puçrave, kokrave me qelb, akneve në fytyrë dhe trup.

2- Për ta realizuar këtë duhet përgatitur një maskë e njomë e përbërë nga vaji i Jojobës duke përdorur:

6 masa vaji të Jojobës, plus një masë nga vaji i grurit, një masë nga vaji i kaktusit dhe një masë nga vaji i trëndafilit (uerdit). Kjo përzierje trazohet dhe përdoret çdo ditë në mbrëmje përpara gjumit nëse lëkura është e yndyrshme dhe mund të përdoret në mëngjes nëse lëkura është e thatë. Shto këtu edhe mundësinë që të përdoret si një pastrues i makjazhit për gratë, gjë e cila e ndihmon lëkurën dhe qafën dhe në largimin e rrudhave.

3- Kokrat me qelb dhe aknet mund të pastrohen duke përdorur përzierjen:

5 masa nga vaji i Jojobës një masë nga vaji i kanellës, një masë nga vaji i karafilit, një masë nga vaji i nenexhikut (na’nasë) dhe një masë nga vaji i livandos. Me të lyhet disa herë ditë derisa të largohen aknet dhe kokrat me qelb.

VAJI I FARAVE TE JOJOBES:

Dobitë e tij:

Vaji i Jojobës dallohet për forcën e tij për të aktivizuar proçeset e ndërtimit të qelizave në lëkurë, rregullon mekanizmin e ekulibrit të lagështisë dhe siguron një mbrojtje natyrale kundër faktorëve të jashtëm si p.sh: nxehtësia, lagështia dhe pluhurat. Gjithashtu ky vaj konsiderohet një lëndë natyrale për një numër të ndryshëm bakteriesh dhe mukozash.

Vaji i kokrave të Jojobës ndihmon në uljen e tempit të sekretimit të vajrave në lëkurën yndyroze. Kjo veçori vjen si rrjedhojë e aftësisë së vajit për t’i dhënë mekanizmave të trupit iluzionin e ekzistencës së një sasie të mjaftueshme të sekretimeve yndyrore, sepse baza dhe struktura e tij i ngjajnë shumë bazës dhe strukturës përbërëse të këtyre sekretimeve.

Kategoritë

Vaj i Jojobes Hemani 30 ml. – Hemani Jojoba Oil