Vite të zbrazëta

CHF12.90

S’ka stok

Gjyshja jote i mori prapë të gjitha. Me sa duket, i paska marrë hua nga miqtë dhe fqinjët, për sytë e botës. Dhe tani ua kthyen pronarëve. Kanë të drejtë, apo jo? Besoj se edhe ti je dakord që ato duhej të ktheheshin apo jo?

Titulli: Vite të zbrazëta
Titulli i origjinalit: Avare yillar
Autori: Orhan Kemal
Shqipëroi: Rexhep Hida
Shtëpia botuese: Fan Noli
Gjinia: Roman

Fragment nga libri

Gjyshja jote i mori prapë të gjitha. Me sa duket, i paska marrë hua nga miqtë dhe fqinjët, për sytë e botës. Dhe tani ua kthyen pronarëve. Kanë të drejtë, apo jo? Besoj se edhe ti je dakord që ato duhej të ktheheshin apo jo?

Më pas ne të dy, copat për fustane, veshjet, tapetet, qilimat, pas këtyre kostumin e kaltër, kravatën dhe këpucët ua kthyem pronarëve të tyre. Ime shoqe u shkul së qeshuri kur kthyem kostumin tim dhe kravatën.

“Mos u mërzit, i dashur”, më tha ajo. “Ne mund të mos kemi shumë, por kemi njëri – tjetrin, apo jo?” Dhe kështu ne vijuam jetën tonë, me të mirat e të këqijat.

Kategoritë

Vite të zbrazëta

CHF12.90