Xhemilja – Orhan Kemal

CHF14.90

2 stok

Lajmi i keq që solli Xhemilja, ishte ai që të gjithë e prisnin qysh prej mëngjesit. Tani, më në fund, kishte mbërritur. Frika u përhap si zjarri në gjithë lagjen. Duke ndier se fëmijët dhe të dashurit e tyre ishin në rrezik, banorët u futën nëpër shtëpi dhe morën ç’tu zinte dora: copa druri, hunj, gurë dhe shkuan pas Malikut e Mujit.

Titulli: Xhemilja
Origjinali: Cemile
Gjinia: Roman
Autori: Orhan Kemal
Shqipëroi: Xhimi Lazri
Shtëpia botuese: Fan Noli
Viti: 2010
Faqe: 248

Lajmi i keq që solli Xhemilja, ishte ai që të gjithë e prisnin qysh prej mëngjesit. Tani, më në fund, kishte mbërritur. Frika u përhap si zjarri në gjithë lagjen. Duke ndier se fëmijët dhe të dashurit e tyre ishin në rrezik, banorët u futën nëpër shtëpi dhe morën ç’tu zinte dora: copa druri, hunj, gurë dhe shkuan pas Malikut e Mujit.

Ata u sulën për te frabrika, përmes shtegut të ngushtë, rrugëve të pista mes shtëpive gjysmë të rrënuara. Mes tyre kishte edhe gra shtatzana, fëmijë këmbëzbathur, pleq që mezi ecnin nga reumatizma… Të gjithë bashkë formuan një turmë të madhe dhe çanë drejt fabrikës.

Kategoritë

Xhemilja - Orhan Kemal