Zbulimi i Islamit, duke kuptuar shoqërinë dhe historinë islame

CHF16.00

S’ka stok

“Libri i profesor Akbar Ahmedit, Zbulimi i Islamit, është leximi thelbësor për njerëzit që mendojnë, të cilët duan ta kuptojnë këtë fe të madhe botërore, në një kohë trazirash te mëdha nderkombetare, ku çështja e besimit ka shtruar axhendën për të gjithë ne. Ky është një libër i mprehtë, inteligjent, dhe unë jam i kënaqur ta lëvdoj atë.” I shumënderuari George Carey, argjipeshkv i Kentërbërit.

Category:

Titulli: Zbulimi i Islamit, duke kuptuar shoqërinë dhe historinë islame
Autor: Akbar S. Ahmed
Përkzheu: Bujar M.Hoxha
Boton: Llogos- A
Bibloteka: Lexo
Për botuesin: Adnan Ismaili
Kryeredaktor: Husamedin Abazi
Redaktor bibloteke: Ali Pajaziti
Redaktor artistik & disajn: Edib Agagjyshi
Redaktor teknik: Halil Berisha
Faqosës: Sedat Halimi
Mbikqyrës i shtypit: Kemal Ismaili
Përgaditja kompjuterike: Focus Pro
Shtyp: Focus

“Libri i profesor Akbar Ahmedit, Zbulimi i Islamit, është leximi thelbësor për njerëzit që mendojnë, të cilët duan ta kuptojnë këtë fe të madhe botërore, në një kohë trazirash te mëdha nderkombetare, ku çështja e besimit ka shtruar axhendën për të gjithë ne. Ky është një libër i mprehtë, inteligjent, dhe unë jam i kënaqur ta lëvdoj atë.” I shumënderuari George Carey, argjipeshkv i Kentërbërit.

“Eshte çlodhëse, nëse jo e veçantë, të gjesh një ndjekës mendor që t’i marrë seriozisht pyetjet e vështira të ngritura prej atyre jashtë Islamit, që t’i trajtojë ato në mënyrë të sinqertë dhe në procesin e bërjes së të vërtetave spirituale të Islamit aq të prekshme.” Benjamin Lodner, president i Universitetit Amerikan

“Nuk ka patur kurrë një nevojë më të madhe për kuptimin e Islamit, dhe asnjë burim më të mirë se Zbulimi i Islamit. Ahmedi është vërtetë ambasadori i Islamit’.” Profesareshë Tamara Sonn, presidente e Këshillit Amerikan për Studimin e Shoqërive Islame.

“Nuk ka një person më te përgatitur, në lidhje me erudicionin apo përvojën akademike, se Akbor Ahmedi për t’i shpjeguar botës perëndimore mësimet e Islamit.” Lordi Bernard Weotherhill, ish-kryetar i Dhomës se Komuneve, Mbreteria e Bashkuar

“Kjo endje tërheqëse vetjake, e çiltër përceptuese, sfiduese dhe provokuese përmes historisë islame, të shkuar dhe të tashme do të dëshmohet e paçmueshme.” Profesor John L. Esposito, drejtor themelues i Qendrës për Mirëkuptimin Muslimano-Krishterë, Universiteti i Xhorxhtaunit.

Akbar Ahmedi është aktualisht shef i departamentit Ibn Holdun të studimeve islame dhe profesor i marrëdhënieve ndërkombëtare, Universiteti Amerikan, Uashington D.C. Ai është autor i shumë librave mbi Islamin dhe një komentator i rregullt mediatik për çështjet islame. Ky libër është një përshkrim klasik i mënyrës se si historia e Islamit dhe lidhjet e saj me Perëndimin i kanë dhënë forme sot shoqërisë islame. Islam është i karekterizuar shpesh si agresiv dhe fanatik. Ky përshkrim interesant dhe i gjerë e baraspeshon atë imazh, zbulon rrënjët e pakënaqësisë islame dhe bën të ditur burimet e fuqisë se tij.

Kategoritë

Zbulimi i Islamit, duke kuptuar shoqërinë dhe historinë islame

CHF16.00