Dashuria dhe afërsia mes familjes Fisnike dhe sahabëve

CHF8.90

2 stok

Qartësime kuptimplota për lidhjen e ngrohtë mes Familjes Fisnike dhe sahabëve

Titulli: Dashuria dhe afërsia mes familjes Fisnike dhe sahabëve
Përgatiti: Alij ibën Hamed et-Temimi
Përktheu: Omer R. Berisha
Për botuesin: Bekir Halimi
Kryeradaktor: Rafet Zaimi
Redaktor gjuhësor: Arian Koçi
Redaktor teknik: Suhejb Xhemaili
Botues: Nun

Qartësime kuptimplota për lidhjen e ngrohtë mes Familjes Fisnike dhe sahabëve

Këto janë njëzet e katër qartësime që brohorasin me zërin më të lartë: Familja Profetike dhe sahabët janë të dashur dhe të afërt. Këtu kemi argumentet e qarta dhe aludimet e drejtpërdrejta se Familja Fisnike dhe shokët e Profetit, alejhi salatu ue selam, ishin tamam siç ka thënë Allahu i Lartësuar për ta: “të mëshirshëm mes vete”.

Ata ishin gjenerata më e mirë përreth Pejgamberit më të mirë. Ata u edukuan dhe u arsimuan te Pejgamberi i tyre, alejhi salatu ue selam, që të gdhihen mësues të njerëzimit me karizmën dhe moralin e tyre përpara fjalëve të tyre. Këtu do paraqesim mbi pesëdhjetë krushqi që vazhduan përgjatë pesë apo gjashtë gjeneratash të bijve dhe nipave, të cilat janë dëshmi për lidhjen e fortë shoqërore, për dashurinë dhe për mëshirën që kishin mes vete. Duke pasur parasysh rëndësinë e fakteve në përçimin e informacionit
dhe ngulitjes të tij në mendje, duke qenë në version të shkurtuar dhe të vërtetuar, organizata jonë mbështeti këtë metodë për sqarimin e afërsisë së madhe mes Familjes Fisnike dhe sahabëve të nderuar.

 

Kategoritë

Dashuria dhe afërsia mes familjes Fisnike dhe sahabëve