E Pavdekshmja

CHF15.90

2 stok

Përse Imam Hyseni (a.s) befas mbeti vetëm në fushën e Qerbelasë? Pse po ata që me anë të letrave tyre përgjëruese e kishin ftuar atë, në vend të shtrinin dorën e besëlidhjen nxorën nga këllëfi i injorancës shpatat e fatkeqësisë? Kush ishte sekreti dhe e fshehta e metamorfozës të popullit të Kufesë?

Autor: Sadik Kerimiar
Përktheu: Ledio Demolli
Botuesi: Shtëpia Botuese “Fan Noli”

Përse Imam Hyseni (a.s) befas mbeti vetëm në fushën e Qerbelasë? Pse po ata që me anë të letrave tyre përgjëruese e kishin ftuar atë, në vend të shtrinin dorën e besëlidhjen nxorën nga këllëfi i injorancës shpatat e fatkeqësisë? Kush ishte sekreti dhe e fshehta e metamorfozës të popullit të Kufesë? A mos kishin gënjyer që në fillim apo nuk ia dolën dot në situatat plot rrezik dhe në mes të ngjarjeve dhe shkelën me këmbë paktin e tyre? Pse nga një ushtri dhe një armatë një doli si Hori dhe tjetri si Ibn Sadi? Pse Imam Hyseni (a.s) ndonëse e njihte popullin e Kufesë, përsëri e pranoi ftesën e tyre dhe bashkë me të gjithë të afërmit e tij të dashur shkoi në Kufe? Si ka mundësi që një popull me zell dhe dashuri të madhe e ftojnë Imamin në Kufe, brenda një kohe të shkurtër, ose e luftojnë atë me shpata ose ia mbathin të turpëruar dhe të trembur me qëllim që të mos e shohin Imamin në sy? Përgjigjen e shumë enigmave të Ashures dhe Qerbelasë mund ta gjeni në romanin historik dhe analitik “E pavdekshmja.” Libri “E pavdekshmja” është një vepër e thellë dhe tronditëse nga autori Sadik Karamiar. E pavdekshmja, është edhe tregimi ynë i sotëm, sepse thirrja e Imamit të kohës, vijon në çdo kohë dhe çdo reagim të umetit përgjatë historisë.

Kategoritë

E Pavdekshmja

E Pavdekshmja