Islami dhe dashuria

CHF5.20

25 stok

Kur përmendet fjala dashuri, shpirti i njeriut ndjen një freski dhe drithërimë, duke përjetuar emocione fisnike dhe aromë parfumi të këndshëm. Fjala ‘’i Dashuri’’ gjithashtu e ngre shpirtin e njeriut mbi skajet qiellore duke e pastruar atë me ujë të pastër, duke e bashkuar me dashurinë e tij në rrethin e këtij parfumi dhe duke fluturuar si një re e butë.

Category:

Titulli: Islami dhe dashuria
Autorë: Abdullah Nasih Ulvan
Redaktura gjuhësore: Ermal Bega
Për botuesin: Besnik Hamiti
Botues: Sh. B. Klubi Studentor
Shtypi: Aj-Graf MATBBA

Kur përmendet fjala dashuri, shpirti i njeriut ndjen një freski dhe drithërimë, duke përjetuar emocione fisnike dhe aromë parfumi të këndshëm. Fjala ‘’i Dashuri’’ gjithashtu e ngre shpirtin e njeriut mbi skajet qiellore duke e pastruar atë me ujë të pastër, duke e bashkuar me dashurinë e tij në rrethin e këtij parfumi dhe duke fluturuar si një re e butë.

Autori i këtij libri e ka shijuar dashurinë dhe ka ecur drejt rrugës së saj. Për këtë arsye, ai fton në të ashtu siç kanë thënë stërgjyshërit tanë: ‘’Kushdo që e shijon dashurinë ia di vlerën asaj’’. Ka njerëz në këtë kohë të materializmit të cilët dashurinë e interpretojnë si një çështje që ka të bëjë me dashnorin/en dhe shtratin. Ata kanë harruar se ka Iloje të tjera të dashurisë siç është dashuria ndaj Allahut, dashuria ndaj Pejgamberit të Tij, dashuria ndaj prindërve, ndaj bijve dhe bijave, dashuria ndaj vëllezërve dhe motrave dhe së fundmi dashuria për hir të Allahut e cila prefërohet mbi të gjitha pasuritë materiale.

Ata kanë harruar Ilojet e dashurisë se ndershme, të pastër dhe vrapojnë pas dashurisë së ndaluar e cila përfundon në tradhëti (shkelje kurore), qoftë në ndonjë shtëpi publike apo në ndonjë vend të hapur ashtu siç veprojnë gjeneratat e shthurura në ditët e sotme të cilët nuk njohin as modesti e as njerëzi (mirësjellje).

Kategoritë

Islami dhe dashuria