Kopshti i Tulipanëve – Hija Ime

CHF19.90

2 stok

Faktet provojnë se krijimi i këtij romani është një përfytyrim që ndëertoi ngrehinën, i fokusuar posaqërisht në aspektet njerëzore që përshkruhen. Ky roman është gjithashtu një analizë e personalitetit të dy njerezve me peshë që vunë vulën e tyre në Erën e Tulipanëve. Sulltan Ahmeti III dhe Levni, ilustrues i shpirtit të asaj kohe.

Autor: İrepoğlu
Përktheu: Xhimi Lazri
Botuesi: Shtëpia Botues “Fan Noli”

Faktet provojnë se krijimi i këtij romani është një përfytyrim që ndëertoi ngrehinën, i fokusuar posaqërisht në aspektet njerëzore që përshkruhen. Ky roman është gjithashtu një analizë e personalitetit të dy njerezve me peshë që vunë vulën e tyre në Erën e Tulipanëve. Sulltan Ahmeti III dhe Levni, ilustrues i shpirtit të asaj kohe.
Karakteret kryesore dhe të dhënat mbi vdekjen e tyre janë reale. Ngjarjet lidhen nga trillimi. Disa trillime tërhiqen nga përfytyrimi Për tu zgjeruar e per te pasuruar faktet. Po sikur? Është pyetja që vjen në mendjen e lexuesit, i etur për përgjigje, por përfytyrimi rend drejt përjetësisë…
Era e tulipanëve ishte një përrallë unike në analet e historisë, por me një fund të trishtë. Sidoqoftë, romani paraqet një rrëfenjë të gjatë. Në gdo përrallé ka një ti vërtetë të vogël, nga ku mund té nxirren disa mësime per vaditjen e lirshme të fantazisë. Forma e hijeve e lënë në trashëgim te kopshti i tulipanëve i lihet përfytyrimit të lexuesit.

Kategoritë

Kopshti i Tulipanëve

Kopshti i Tulipanëve - Hija Ime