Muhamedi alejhis-selam në familje dhe realiteti ynë bashkëkohor

CHF9.00

1 stok

Meditime rreth disa fragmenteve të jetës bashkëshortore të Profetit alejhi selam parë në këndvështrimin tonë bashkëkohor.

Category:

Titulli: Muhamedi alejhis-selam në familje dhe realiteti ynë bashkëkohor
Autor: Xhasim Mutava
Përktheu nga Arabishtja: Gentjan Fejzullaj
Redaktor: Rufat Sherifi, Fevzi Musliu
Redaktor gjuhësor: Namir Lapardhaja
Lektor: Agim Abazi
Faqosja: Furkan Ism
Kopertina: Jusuf Saliu
Botues: Furkan Ism
Shtypi: Furkan Print – Shkup
Formati: A5
Faqe: 187

Meditime rreth disa fragmenteve të jetës bashkëshortore të Profetit alejhi selam parë në këndvështrimin tonë bashkëkohor.

Mendoj se rrënimi shoqëror dhe shpërbërja familjare, që ne kemi arritue, ka ardhur për shkak të largimit dhe mosnjohjes së historisë së jetës familjare dhe sociale të Profetit Muhamed s.a.v.s. Dhe jo vetëm kaq, por kur e studiojmë jetën familjare të Muhamedit s.a.v.s., ne nuk meditojmë sa duhet për të, e aq më tepër nuk i vëmë në jetë ato mësime dhe mesazeh që përcillen.

Nuk është e mjaftueshme që këto fragmente familjare nga jeta e të Dërguarit të Zotit të rrëfehen thjeshtë si histori apo për tu argëtuar. Në këtë mënyrë nuk ripërtrihet feja dhe nuk bën progress shoqëria. I suksesshëm është ai që punon me atë që meson duke e përshtatur me realitetin bashkëkohor.

Kategoritë

Muhamedi alejhis-selam në familje dhe realiteti ynë bashkëkohor