Ngushëllim dhe shpresë

CHF7.90

19 stok

Kur paraliza fillon t’i asgjësojë qelizat nervore, kur muskujt nuk funksionojnë, kur ecja e gjallë dhe energjike bëhet ëndërr e kahershme, kur secila shkallë bëhet pengesë e pakapërcyeshme, kur nuk funksionojnë gishtat e duarve aq sa nuk mund ta mbajnë as lapsin, kur frymëmarrja bëhet e vështirë dhe e pamundshme, kur pamja e tmerrshme e agonisë së asfiksisë e pushton kraharorin dhe, kur është bërë çdo gjë e mundur nga mjekësia bashkëkohore dhe përsëri në horizont nuk duket shpresa e shpëtimit, kujt t’i drejtohet besimtari për ndihmë, kujt tjetër, nëse jo Zotit të Dashur, Shpresës e Shpëtimit të vetëm…?

Titulli: Ngushëllim dhe shpresë
Titulli i origjinalit: Na putu utjehe i nade
Autor: Munir Gavrankapetanoviq
Përkthyes: Muhidin Ahmeti
Redaktor: Nexhat Ibrahimi
Redaktor gjuhësor: Rexhep Zllatku
Kopertina: Bashkim Mehani
Për botuesin: Bashkim Avdiu
Shtypi: FocusPrint – Shkup
Botues: Sira – Prishtinë

Kur paraliza fillon t’i asgjësojë qelizat nervore, kur muskujt nuk funksionojnë, kur ecja e gjallë dhe energjike bëhet ëndërr e kahershme, kur secila shkallë bëhet pengesë e pakapërcyeshme, kur nuk funksionojnë gishtat e duarve aq sa nuk mund ta mbajnë as lapsin, kur frymëmarrja bëhet e vështirë dhe e pamundshme, kur pamja e tmerrshme e agonisë së asfiksisë e pushton kraharorin dhe, kur është bërë çdo gjë e mundur nga mjekësia bashkëkohore dhe përsëri në horizont nuk duket shpresa e shpëtimit, kujt t’i drejtohet besimtari për ndihmë, kujt tjetër, nëse jo Zotit të Dashur, Shpresës e Shpëtimit të vetëm…?

Kategoritë

Ngushëllim dhe shpresë